ASUS ROG Strix SCAR II Oyuncu Bilgisayarı Ön İncelemesi



ASUS’un Strix ailesi oyuncu dizüstü bilgisayarları arasında tanıtılan Scar II modeli adınıo FN’nin saldırı tüfeğinden alıyor. Kesik arka kapak tasarımı dikkat çekici duran bilgisayarın, yeni incecik çerçeveleri görülebilir ekran alanını arttırıyor.
144 Hz panelinde 3 ms griden griye piksel renk değiştirme süresi suınan, çok hızlı ekran ile geliyor. Bir diğer demoda ASUS bizlere patentli RangeBoost teknolojisini de gösterdi. Bu da çok istikrarlı ve geniş bir WiFi sinyal gücü için geliştirilmiş özel bir anten sistemi.
Klavyesini denediğimizde Overstroke teknolojisini hissedebiliyoruz. Tuş basımları daha tepe noktasında algılanıyor, hareketin, yani tuşun en dibe kadar gelmesi beklenmiyor.
Intel’in yeni 8. Nesil Core i7 8750H işlemcisinin yanında Nvidia GeForce GTX 1000 serisi ekran kartı seçenekleri sunuluyor. Burada GTX 1070’e kadar çıkmak mümkün. 32 GB’a kadar DDR4 2666 MHz bellek desteği, 512 GB’a kadar M.2 NVMe PCIe 3.0 4x SSD ve 1 TB Seagate FireCUDA SSHD ile geliyor.
Burada 8750H önemli zira 7700 modelleri 4 fiziksel çekirdek ve toplam 8 iş birimine sahipken, Intel Core i7 8750H 6 fiziksel çekirdek ve 12 işlem birimine sahip. 4 Çekirdekte 4 GHz’e, 6 çekirdekte 3.9 GHz’e kadar çıkabiliyor.
Dizüstü bilgisayar buna karşın 2.4 Kg ağırlığında, gücüne göre ince ve sağlam bir kasaya sahip. Hem panel arkasında genel kasa kalitesi ve görünümü, hem de klavyenin çevresindeki doku ve detaylar denediğimizde hoşumuza gitti. Kamuflaj desenleri, ROG tasarım detayları ve doğal olarak AURA Sync aydınlatma desteği var.
Hem arka logo, hem klavye, hem de öndeki çizgi aydınlatmalı.
Ancak esas olay burada fuarda içini açamadığımız için göremediğimiz ancak yakında Technopat incelemeleri arasında görebileceğiniz yeni soğutma sistemi olacak. Farklı sürümleri değişik modellerde kullanılan yeni, daha çok fan bıçağına sahip, daha ince ve daha güçlü soğutma sistemi etkisini hissettiriyor. Fuarda ASUS anti-toz özelliğini de ayrıca bizlere gösterdi.
Fuar kapsamında hem ASUS merkezinde, hem lansman ve fuar alanınad denediğimiz ROG Strix SCAR II ile ilgili ilk bilgiler ve deneyimlerimiz şimdilik bu kadar.


ASUS ROG Strix SCAR II Oyuncu Bilgisayarı Ön İncelemesi ASUS ROG Strix SCAR II Oyuncu Bilgisayarı Ön İncelemesi Reviewed by İrfan ALPER on Pazar, Temmuz 01, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok