Seagate Backup Plus Slim 1TB İncelemesi

Seagate’in USB 3.0 destekli taşınabilir diskini sizler için inceledik.

Piyasada pek çok markanın taşınabilir sabit diski var ve bunların büyük kısmı artık USB 3.0 desteğine sahipler. Zaten artık pek fazla USB 2.0 disk kalmadı ve tüketicilere bu eski cihazları almalarını pek önermiyoruz. USB 3.0 portu bir süredir satılan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarda standart hale gelmiş durumda. Kaldı ki USB 3.0 portu olmayan bir bilgisayar kullanıyorsanız bile, USB 3.0 destekli bir taşınabilir diski kullanabilirsiniz, çünkü geriye dönük uyumluluk var. Ayrıca USB 3.0 destekli taşınabilir diskler, USB 2.0 portuna bağlandıklarında bile nispeten hızlı ve güvenli veri akışı sağlıyorlar.
Tabii bu kadar fazla seçenek arasından hangisini seçeceğinize karar vermek kolay değil. USB 3.0 destekli taşınabilir diskler geniş bir fiyat aralığına yayılan ürünler. Piyasada 140 ila 300 TL arasında değişen ürünler bulmak mümkün. Seagate Backup Plus Slim 1TB ise bu inceleme yazıldığı sırada 210 TL gibi bir fiyata alınabiliyordu. İlk bakışta çok ucuz bir seçenek gibi görünmese de, biraz kullandıktan sonra aslında çok da pahalı olmadığı kanaatine vardık.

Tasarım
Seagate Backup Plus Slim 1TB adından anlaşılacağı üzere 1 TB kapasiteli bir model, ancak 500 GB ve 2 TB kapasiteli modelleri de üretiliyor. Gayet ince ve kompakt bir yapısı olan ürün, arkası siyah ve önü farklı renk seçeneklerine (siyah, mavi, gümüş, kırmızı) sahip plastik ağırlıklı bir kasaya sahip. Ön kapak alüminyumdan imal edilmiş, üzerinde Seagate logosu ve çok ince bir led çalışma ışığı bulunuyor. 159 gram civarındaki ağırlığı sayesinde rahatlıkla cepte taşınabiliyor. Üst tarafında da tek kabloyla çalışan USB 3.0 portu mevcut. Kablosunun 3.0 standardı olduğunu ve kaybetmemek gerektiğini de hatırlatırız.
Bu ürünün içinde Seagate üretimi 2,5 inçlik bir sabit disk bulunuyor. Cihazı içinde gelen Seagate Dashboard yazılımıyla birlikte kullanırsanız otomatik yedekleme işlemleri de yapabiliyorsunuz. Bu işlemlere Facebook gibi sosyal ağlardan veri yedeklemek gibi seçenekler de dahil. Ancak bu yazılımı kullanmak şart değil. Cihazı bilgisayara ilk taktığınız anda hemen kendini tanıtıyor ve sorunsuz olarak veri depolama için kullanılabiliyor. Tabii ki MacOS, yani Apple sistemlerle de kullanmak mümkün, ancak yeniden biçimlendirme gerekebilir.

Performans
Seagate Backup Plus Slim 1TB ile geçirdiğimiz süre boyunca gayet sessiz ve titreşimsiz çalıştığını, aşırı ısınmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Veri aktarım performansına gelince, bu konuda da bizi hayalkırıklığına uğratmadı diyebiliriz. USB 2.0 portu üzerinden yapılan dosya alışverişlerindeki hız, diske veri yazılırken 24 MB/s ve diskten veri okunurken 28 MB/s civarındaydı. Bu değerler USB 2.0 portunun veri aktarım hızı sınırlarının neredeyse tamamen kullanıldığını gösteriyor. USB 3.0 üzerinden bağladığınızda ise birkaç katına katlanıyor. USB 3.0 portu üzerinden sabit diske veri yazarken ortalama 50 MB/s ve veri okunurken de 105 MB/s değerlerini gördük. Bu değerlerin büyük video dosyaları alıp atarken elde edildiğini de söylemek lazım. Yüksek kapasiteli portatif sabit diskler genellikle bu tür işler için kullanılıyorlar. Kullanıcılar küçük çaplı dosyaları taşımak için USB bellek kullanmaya eğilimliler. USB belleklerin eskinin floppy disketlerinin yerini aldığı da söylenebilir.


Sonuç
Seagate bu cihaz için 2 yıl garanti veriyor, bu süre rakiplerle kıyaslanınca biraz kısa kalıyor. Ne var ki ürün kalitesi ve performansı, ayrıca cihazın hafif ve kompakt olması da verilen parayı hak ediyor. Tasarımı ve renk seçenekleri özellikle hoşumuza gitti. Profesyonel bir kullanıcının çantasında sırıtmayacak bir yapısı var.
Teknik Özellikler:
Gövde: Plastik ve alüminyum
Ağırlık: 159 gr.
Veri portu: USB 3.0 (2.0 uyumlu)
Kapasite: 1 TB
Bu konu Technopat , Berker Güngör tarafından yazılmıştır.
 


Seagate Backup Plus Slim 1TB İncelemesi Seagate Backup Plus Slim 1TB İncelemesi Reviewed by İrfan ALPER on Çarşamba, Ekim 26, 2016 Rating: 5

Hiç yorum yok